Synnfjell – et eldorado for den turlystne hele året igjennom

Synnfjell beskrives som det snille og ville fjellet. De fleste turmål og topper er lett tilgjengelig. Når du kommer på toppen belønnes du med en storslagen og flott utsikt til andre topper i nærheten som Spåtind 1414, Skjervungfjellet, Snuen, Røssjøkollane, Djuptjernskampen, Ormtjernskampen, Skarvemellen, Rundemellen, Jotunheim, Rondane og Langsua.

Synnfjell – den ukjente perle. Her kan du nyte det gode liv med stillhet og ro i naturskjønne omgivelser.  

Synnfjell blir ofte omtalt som Jotunheimens forgård med snilt og åpent fjellterreng og ruvende topper rundt. Langsua nasjonalpark er en naturopplevelse i frodig og lett terreng. 

Fotturer

I Synnfjell kan du nyte friluftsliv, jakt og fiske. Høyeste punkt er Spåtind 1414 moh. Spåtindtoppen er et yndet turmål både sommer og vinter med panoramautsikt til Jotunheimen, Rondane, Dokkadalen og Randsfjorden. De fleste turene er lette til middels krevende.

Få med deg de fine turene og toppene som ligger nord for Spåtind mot Langsua.

Langsua nasjonalpark ligger tilknytning til Synnfjell og har et unikt østnorsk skog- og lavfjellslandskap.

Skiløyper

Synnfjell byr på mangfold i naturskjønne omgivelser. Med over 350 kilometer topp preparerte langrennsspor, er Synnfjell perfekt for langrenn. Her finnes alt fra turområder i variert natur og skogsterreng, til mer spektakulære turer over fine fjellvidder.

Det kjøres maskinkjørte skiløyper helt opp på Spåtind 1414 moh, som er den høyeste toppen i området.

Langsua nasjonalpark ligger i tilknytning til området og er åpen for ferdsel til fots. En fjellskitur innover viddene i Jotunheimens forgård kan anbefales.

Sykkelturer

Det et fint å sykle i Synnfjell. De beste turene er på seterveger, grus og asfalt med vakkert fjellterreng rundt.

De aller fleste turstier i Synnfjell egner seg godt for de som liker utfordrende terrengsykling. Turen til Skjervungfjellet er den letteste, men mange bruker de fine stiene opp til Spåtind 1414.  Nyt fjellet og ta hensyn til fotturistene som bruker stiene!

Ønsker du å bruke sykkelen fra fjellet til Dokka sentrum, har vi en spennende rute som egner seg godt for en annerledestur i et flott og variert landskap.

Jakt og fiske

I Torpa statsallmenning er det gode jakt- og fiskemuligheter. Jakt på rype og skogsfugl er mest populært, men det er også jakt på storvilt og rovvilt.

Det er over 40 vatn og spennende for både liten og stor å fiske i området. Ørret får du i alle vatn, sik og røye i enkelte vatn.

Torpa fjellstyre gir deg nyttig informasjon, tips og regler for jakt og fiske.

Langsua nasjonalpark

I Langsua nasjonalpark kan du vandre i et vidstrakt familievennlig lavfjellslandskap. Her møtes frodig bjørkeskog, gammel barskog, bølgende vidder og mangfoldig våtmark. Terrenget er mildt, men byr på spennende toppturer med vidt utsyn. Fjellene Skaget (1665 moh) og Langsua (1553 moh) er markerte landemerker som byr på storslagen utsikt.

Nasjonalparken er fjellnatur uten nyere tekniske inngrep, men spor etter eldre tiders bruk finnes både i form av jernframstillingsanlegg, kullmiler og fangstanlegg. Landskapet har også tydelige spor etter et langvarig og bærekraftig landbruk.

Spåtind Skisenter

Skisenteret er midlertidig stengt

Spåtind Skisenter er en lekeplass med enkel skibakke. Det gamle skitrekket er ikke i drift, men det jobbes med å få på plass ny skiheis.

Spåtind Skisenter er «Barnas rike».